Overslaan en naar de inhoud gaan

Ouderraad

ouderraad

Sinds januari 2018 is het oudercomité een ouderraad geworden. Op zich verandert de naam niets aan de werking van deze groep ouders.
Het opzet van een ouderraad blijft nog altijd het investeren in “de toekomst” van alle kinderen van basisschool 't Oogappeltje. Enerzijds organiseren we allerlei activiteiten om geld in het laatje te krijgen. Op die manier kunnen we de school op financieel vlak bijstaan om in in allerlei (basis)noden te voorzien.
 
Denk hierbij aan de pizza- en pastaverkoop, de barbecue, het speeltoestel aan de kant van de kleuters, de pingpongtafel aan de kant van 4-5- 6, een bijdrage bij Oog voor Lekkers en dus 30 weken lang een stuk fruit of groente voor elk kind, picknicktafels, survival met de zesdes, ijsjesdag op de laatste schooldag, ICTmateriaal, muziekpanelen, speeltuigen,...
Anderzijds doen we ook activiteiten samen met de school en de kinderen. Activiteiten die op zich niets of weinig kosten en ook niets financieel opbrengen, maar wel erg leuk zijn om te doen en volgens ons een grote meerwaarde hebben. Voorbeelden hiervan zijn het knutselen in de klassen met Halloween, het uithollen van pompoenen met 5 en 6, het carnavalbal, de leesbingo, de voorleesdag,...
Kortom als ouderraad is het onze wens en opzet om meer te kunnen betekenen voor de school en voor alle kinderen. Samen met vele helpende handen zetten we ons belangeloos in om zoveel mogelijk voor de kinderen te kunnen doen en te verwezenlijken.
 
Helpende handen, creatieve geesten, sterke schouders, stille werkers, enthousiaste streverkes,... we hebben ze allemaal nodig om een ouderraad in het leven te houden en bestaande en nieuwe bezigheden in het leven te roepen.
Spreekt het jou aan om hieraan mee te werken?  Dat kan in het grote geheel als bestuurslid, maar ook in het 'klein'; vb. bij één activiteit of het helpen opzetten van tenten bij de BBQ,... laat dan zeker van je horen en zorg mee voor al die extra's en bijgevolg die sprankeltjes in al die oogjes.
 

 

Bruis je van de ideeën en wil je ook bijdragen aan het welzijn van alle oogappeltjes op onze school? Of zit je met vragen over de werking van de ouderraad of een activiteit die we doen? 
Spreek ons aan of neem contact met ons op.  Dit kan per mail via Ouderraad De regenboog of volg ons op facebook en instagram .

 

Wat doet Trooper? Met Trooper krijgen wij een percentje op het aankoopbedrag van jouw online aankopen. Je koopt hetzelfde product, aan dezelfde prijs én bij dezelfde webwinkel en je steunt er onze ouderraad mee, gratis en voor niks! Voor Trooper hoef je je niet te registreren en hoef je geen gegevens achter te laten.  
Iets online aankopen en ons steunen? Dat doe je in drie stappen!
  • Stap 1: Ga op zoek naar wat je wil bestellen, zoals je altijd al deed. Gevonden wat je zocht? Bestel dan nog niet onmiddellijk!
  • Stap 2: Ga naar onze Trooperpagina (www.trooper.be/ouderraadderegenboog) en kijk of de webwinkel waar je wil bestellen in het lijstje staat. En die kans is groot, want Trooper werkt samen met heel wat webshops! Of zoek je webwinkel online en ook daar wordt bij de zoekresultaten zichtbaar of het een troopershop is of niet.  In
  • Stap 3: Klik via de Trooperpagina door op het logo van de webwinkel, zodat Trooper weet dat je daar iets gaat kopen ten voordele van Ouderraad De regenboog. Vervolgens plaats je de bestelling, zoals altijd, bij de webwinkel zelf!
  • TIP: Installeer Botje eenmalig en hij plimpt op je scherm bij je volgende keer online surfen op een site. Op die manier vergeet je nooit meer om eerst via onze trooperpagina te gaan bij al je online aankopen.  
Heel erg bedankt om jouw steentje bij te dragen!

Over ons

Wij zijn een kleine, gezellige basisschool in het hartje van Loksbergen, een deelgemeente van Halen. Onze school behoort tot VZW Katholiek Onderwijs Halen Herk-de-Stad.

We werken met het leerplan van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om onze doelstellingen te behalen. De titel van het leerplan ‘Zin in Leren, Zin in Leven’ is tegelijkertijd ook wel het streefdoel van onze school.

Streven naar leerlingen die zich thuis voelen op school, graag willen bijleren, samen spelen… daar zetten we met het hele team op in.

Hierbij houden we rekening met de eigenheid, de talenten, de mogelijkheden en de eventuele beperkingen van elk kind. We bieden hen optimale kansen in een leerrijke omgeving en reiken kwaliteitsvol onderwijs aan.

We leren ook onze kinderen bewust zijn van hun eigen talenten en groeikansen waardoor ze met vertrouwen in het leven kunnen staan.